Kinesist Berchem

Kinesist Berchem: de expert op vlak van bewegingsvrijheid

Bij Kinesist Berchem ben je op de juiste plaats om jouw bewegingsvrijheid opnieuw een boost te geven. Zowel wanneer je voor een grootse sportuitdaging staat als wanneer je lichaam moet recupereren na een operatie, ongeval of blessure: Kinesist Berchem helpt je met alle plezier verder. Fysiotherapeut Berchem is dan ook de ideale kinesist voor het behandelen én voorkomen van iedere vorm van lichamelijke klachten. Wij werken niet via medicatie, maar aan de hand van bewegingsoefeningen op maat van jouw spieren, gewrichten en sportieve doelstellingen.

Voor welke letsels of klachten kan je bij Kinesist Berchem terecht?

Kinesist Berchem is dé Health Coach bij allerhande fysieke klachten die de kop op kunnen steken na intensieve sportbeurten, blessures of ongevallen. Hiervoor vertrekken wij steeds op basis van jouw persoonlijke noden en werken wij individueel: een individueel plan op basis van jouw individueel profiel. Je kan bij Fysiotherapeut Berchem terecht bij rug-, schouder- of nekklachten, maar evenzeer bij pijnlijke knieën, voeten of enkels. Ook zij die last hebben van evenwichtsproblemen of hoofdpijn zijn uiteraard altijd welgekomen. Bekken- of heupklachten ten gevolge van bijvoorbeeld een pijnlijk ongeval? Dankzij ons uniek herstelplan en ons breed scala aan behandelingsmethodes ben je sowieso op de juiste plaats.

In een inleidend gesprek bestuderen wij de problematiek, luisteren we naar jouw verhaal, houden we rekening met jouw individuele doelstelling en stellen we in samenspraak een intensief behandelingsplan op. Voor Fysiotherapeut Berchem staat jouw herstel hoe dan ook centraal.

Welke behandelingsmethoden gebruikt Kinesist Berchem?

Kinesist Berchem maakt gebruik van maar liefst zes verschillende behandelingsmethoden om iedere blessure adequaat aan te pakken. Een uniek pakket aan behandelingsmethoden, gericht gekozen in functie van jouw herstelplan, moet ervoor zorgen dat jij zo snel en gezond mogelijk weet te herstellen. In de praktijk gaat het bij Fysiotherapeut Berchem om de volgende behandelingsmethoden:

 

  • Manuele therapie aan de hand van doelgerichte massageoefeningen: ideaal voor de behandeling van bewegingsbeperkingen en de vermindering van eventuele pijnproblemen;
  • Kinesiotaping: het aanbrengen van een tape op de spieren om bepaalde spieren te ontlasten en ze sneller te helpen herstellen;
  • Dry needling: het aanbrengen van naalden in gespannen spieren om de doorbloeding te bevorderen en de ontspanning van de spieren te garanderen. Deze techniek wordt onder andere gebruikt bij nek- en rugklachten;
  • Sportmassage: een ondersteunende massage die de doorbloeding in de spieren stimuleert om een snellere afvoer van afvalstoffen te bekomen. Deze sportmassage helpt je beter te recupereren na intensieve sportsessies;
  • Rugscholing: dankzij rugscholing help je rugklachten te voorkomen. Je leert een goede zithouding aan te nemen tijdens bureauwerk, maar evenzeer in functie van het heffen of tillen. Deze scholing heeft een preventieve werking en moet (de terugkeer van) rugklachten helpen voorkomen.

Waar kan je Fysiotherapeut Berchem terugvinden?

Kinesist Berchem is gelegen in de Heilig Hartstraat 14 te 2600 Berchem. Wij bevinden ons op wandelafstand van bushalte Berchem Sint-Willibrordus, in de nabijheid van de Sint-Willibrorduskerk. Voor meer informatie over de bereikbaarheid met de wagen of het openbaar vervoer kan je ons steeds contacteren via de contactpagina op deze website.

Meer weten over onze massages? Mail ons nu!